Title Image

Wat doen wij?

Wat doen wij?

 

‘Nachamu Nachamu Ami’ heeft door de jaren heen contacten opgebouwd met diverse organisaties zowel in Oost-Europa als Israël. Door de geweldige samenwerking met deze organisaties zijn wij in staat om de hulpgoederen bij de mensen te brengen.

 

Onze hoofdactiviteit is het versturen van goederen naar projecten. Hiermee voorzien we in praktische hulp. Ook bieden we financiële hulp. Ons doel is dat mensen zelfstandig worden, of minder afhankelijk van hulp van buitenaf. Op dit moment richt de stichting zich op structurele hulp, bijvoorbeeld ondersteuning in het onderwijs.

 

Leden van het bestuur bezoeken de lopende projecten ieder jaar. Er wordt gekeken naar het resultaat van de hulp uit Nederland. Het bestuur richt zich tijdens deze bezoeken ook op het opdoen van nieuwe contacten.

 

 

We zijn benaderd door nieuwe contacten met een hulpvraag. Er worden nieuwe acties opgezet om aan deze hulpvraag te voldoen.

Hulpgoederen

 

Wij geloven dat Nachamu Nachamu Ami een bijzondere roeping heeft om in deze tijd het Joodse volk te troosten en te ondersteunen.
Dit mogen we doen door het sturen van containers met hulpgoederen. In het betreffende land (o.a. Israël) zijn de juiste mensen die ervoor zorg dragen dat alles bij de juiste mensen terecht komt.

 

In overleg met de deze mensen wordt steeds de inhoud van de container samengesteld. Soms krijgen we goederen die niet voldoen aan die vraag, waardoor wij deze goederen een andere bestemming moeten geven. Een deel wordt verkocht in onze kringloopwinkels en een ander deel gaat naar andere organisaties die wel een bestemming hebben voor deze goederen.

 

Daarnaast zijn er ook goederen die we moeten afvoeren, wat afvoerkosten met zich meebrengt. We willen u vragen hiermee zoveel mogelijk rekening te houden.

 

Op het moment is er vooral veel vraag naar kleine meubels en in overleg hebben we ook nodig: kleding en schoenen, nieuw speelgoed, incontinentie materiaal, linnengoed, dekbedden en dekens.
Er is nu geen vraag naar: knuffels, tweedehands matrassen, tweedehands speelgoed, gordijnen en medicijnen.
Voor meer informatie neem contact op met de onze logistieke medewerker: 0318 486 808

Praktische hulp

 

Het versturen van hulpgoederen, bijvoorbeeld dekens, kleding, linnengoed, speelgoed en huishoudelijke artikelen. Deze worden per container of vrachtwagen verzonden. De goederen met als bestemming Israël vertrekken per schip via de haven van Rotterdam. Onze doelstelling is niet dat we sturen wat we hebben, maar dat we geven wat nodig is. Oftewel, we proberen zoveel mogelijk aan de vraag te voldoen.

Financiële hulp

 

Naast het versturen van hulpgoederen ondersteunen we de projecten ook financieel. Bijvoorbeeld een investering in voedselbonnen, extra lesmateriaal, laptop ’s of bijles voor kinderen.

Structurele hulp

 

Door het opzetten van kleine projecten proberen we gestalte te geven aan structurele hulp. We bieden bijvoorbeeld hulp bij het opzetten van een naaiatelier door het sturen van naaimachines + materiaal, het fietsenproject en structurele ondersteuning voor bijles aan kinderen.